НОВИНИ
В Україні зросли продажі безалкогольного пива

За вісім місяців 2019 року продажі безалкогольного пива в Україні зросли на 11,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склали 288,4 млн гривень. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на аналітика компанії Pro-Consulting Артема Чорного в середу, 9 жовтня.

"Зростання продажів безалкогольного пива - світовий тренд. В першу чергу, це пов'язано з популяризацією здорового способу життя. Безалкогольне пиво також є менш калорійним", - зазначив Чорний.

За словами маркетинг-директора AB InBev Efes Україна Ганни Руденко, за шість місяців цього року ринок безалкогольного пива зріс на 5% в порівнянні з січнем-червнем минулого року, при цьому продажі із заводів зросли на 21%.

"Темпи зростання ринку безалкогольного пива випереджають ринок алкогольного, який також зростає, але на 2,2%", - сказала вона.

В Україні частка безалкогольного пива в загальному обсязі ринку за підсумками восьми місяців складає 1,8%, говорить генеральний директор Carlsberg Ukraine Євген Шевченко.

"Якщо порівнювати, наприклад, з Німеччиною, то там безалкогольні сорти займають більш ніж 7% пивного ринку. Зате пропозиції в цьому сегменті стає дедалі більше. Наприклад, Carlsberg Ukraine представив Baltika №0 зі смаком пшеничного солоду, Уманьпиво відновило виробництво Waissburg 0, AB InBev Efes Україна випускає BUD Prohibition, імпортує Hoegaarden Radler Agrum і Hoegaarden Radler Lemon", - йдеться в повідомленні.

З 2016 по 2018 роки обсяг виробництва безалкогольного пива, за даними Державної служби статистики, зріс на 21,5%.

"Пояснити це можна тим, що зараз практично в кожній пивоварні є свій сорт безалкогольного пива, раніше він був тільки у великих виробників. Однак зі зростанням попиту і вдосконаленням технології, більшість пивних виробників охопили і цей сегмент", - сказав CEO компанії Уманьпиво Ігор Кисіль.

"Світовий ринок безалкогольного пива продовжить розвиватися разом з трендом здорового способу життя. Ще потрібно більше інновацій в даній категорії, активна робота компаній-виробників, спрямованих на підвищення якості і смакових характеристик продукції", - вважає Артем Чорний.

За його словами, в Україні ринок має хороший потенціал для подальшого зростання.

Нагадаємо, в 2018 році в Україні виробили в загальному обсязі понад 180 тисяч декалітрів солодового пива. Це на 1,4% більше, ніж в 2017 році.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet